Eidsvåg hagelags festkake

Her er oppskriften på Eidsvåg hagelags offisielle festkake.

Denne oppskriften passer til 30 x 40 langpanne, husk å dekke formen med bakepapir. Halve oppskriften passer til en stor rund form. (25 cm i diameter).

Sett ovnen på 180 C

  • 8 egg
  • 250 g sukker
  • 250 g brunt sukker
  • 100 g malte mandler eller nøtter
  • 400 g hvetemel
  • 1 dl rømme
  • 500 g brunet smør
  • 1 ts vaniljepulver eller vaniljeekstrakt
  • 2 ts natron
  • 4-5 skrelte epler i skiver
  • litt sukker og kanel
  • hakkede hasselnøtter eller mandler

Alt unntatt natron røres godt sammen i en kjøkkenmaskin eller med mikser til seig røre. Ha i natron helt til slutt.

Ha røren over i formen, legg på epleskiver, strø over sukker, kanel og hakkede mandler/nøtter. Stekes i 30-40 minutter, kanskje mer. Prøv med en kakepinne.

La kaken bli lunken og skjær i store biter.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s