Granskuddsirup

18646458_257970271344911_5456429656607555584_n
Granskudd ved Langevannet

Nå er det granskudd-sesong. Plukk granskudd og lag en sirup som passer til blåmuggost, viltkjøtt, havregrøt, pannekaker og is. 

Plukk de granskuddene som er små, myke og tette. På bildet over bør du velge de bakerst til høyre, de midt på er litt for buskete og i ferd med å miste saftigheten.

  • 10 dl. granskudd
  • 1,5 l vann
  • 6 dl sukker

Ha granskudd og vann i en kjele. Kok opp og la småkoke i 25 minutter. Sil blandingen og kast granskuddene i komposten. Tilsett sukker og kok på svak varme til sirupen er blitt passe sirupstykk. (Tenk lønnesirup hva gjelder konsistens). Fjern hvitt skum underveis med en litt flat skje.

Ha sirupen på små rene glass eller flasker. Det er eviglang holdbarhet.

18888775_1882896918636460_7288837007738929152_n

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s