Gresskarsuppe a’la Eidsvåg hagelag

Det er gresskar i hagen og gresskar i butikken, høsten banker på døren og det frister kanskje med en varm og litt “hot” suppe?

39988567_1905921033037466_7998647551641028322_n

Gresskarsuppe

(Middag til 4-5 personer)

  • 600 gram hokkaido-gresskar, renset og i biter*
  • 1 purre i biter
  • 3 hvitløksfedd
  • 1 chili delt i to uten frø (sjekk styrken på chilien og juster mengde)
  • 1 liter kyllingkraft eller buljong

(*Har du ikke nok gresskar – bruk gulrot)
Alt kokes i 10 minutter.

Mos suppen med stavmikser. Du kan fiske opp en eller begge chilihalvdelene før stavmiksing, alt etter hvor sterk du vil ha suppen. Erfaring tilsier at 1 vanlig chili er passe hot til voksne, men litt hot for barn.

Ha i 3 dl fløte, smak til med salt og pepper, kok opp suppen,ha over et persilledryss og server.

Serveres med sprøstekt spekeskinke, rundstykker, brød eller krutonger.

Krutonger: skjær daggammelt brød i små terninger, stek i en blanding av smør og olivenolje sammen med et eller to hvitløksfedd som er delt i to. Når krutongene er sprø og gylne legges de på kjøkkenpapir for å renne av. Klipp gjerne litt persille eller andre urter over. Persille og timian er gode krydder med gresskarsuppe.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s